Waarom goede koffie op kantoor niet mag ontbreken

Wanneer je je werknemers vraagt wat absoluut niet mag ontbreken op het werk, zal zeker meer dan de helft “Koffie” antwoorden. Koffie wordt dus gezien als één van de noodzakelijke voorzieningen op het werk. Waarom is koffie eigenlijk zo belangrijk? Wat maakt koffie zo speciaal en waarom mag deze niet ontbreken?  

Een goed begin van de dag

Voor veel mensen is een kop koffie het begin van de dag. Ook op het werk is dit ritueel belangrijk. Koffie halen is dan ook het eerste wat je je collega’s ziet doen. Bij het koffieapparaat wordt een praatje gemaakt en de dag wellicht even kort doorgenomen. Een koffieapparaat mag dan ook niet ontbreken op kantoor. 

Goede koffie voor collega’s en klanten

Wanneer je klanten op het werk ontvangt, laat je ze plaatsnemen en breng je ze een kopje koffie. Hiermee laat je een goede eerste indruk achter. Ook sollicitanten waarderen het kopje koffie. Zij kunnen zich eerst als het ware even verstoppen achter hun kopje koffie en zo moed verzamelen voor hun gesprek. Maar ook collega’s onder elkaar waarderen het kopje koffie. Bij het koffieapparaat komen ze even tot rust en maken ze een praatje met elkaar. Het zorgt voor een ontspannen sfeer en heeft een positief effect op het teamgevoel. De kop koffie is zo normaal geworden, dat we eraan gewend zijn geraakt dat ons dat kopje wordt aangeboden. Nog een reden om het koffieapparaat niet te vergeten op kantoor.

Betere prestaties op de werkvloer

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer de kwaliteit van de warme dranken goed is, de prestaties verbeteren. Met een kop koffie verlopen de vergaderingen beter en kan er scherper nagedacht worden. Het is dan ook belangrijk dat de koffie voor kantoor bij een goede koffie groothandel ingekocht wordt. Goede koffie zorgt immers voor betere prestaties. 

De beste ideeën komen in je op onder het genot van een kopje koffie

Doordat je met een kop koffie even je rust neemt, even je gedachten verzet, kunnen opeens de beste ideeën in je opkomen. Door je rust te nemen, te genieten van je koffie en misschien wel bij het koffieapparaat van gedachten te wisselen met je collega, komt dat idee gewoon ineens in je op. En dat allemaal dankzij dat lekkere bakkie.

Koffie brengt samen

Een laatste argument vóór goede koffie op kantoor, betreft de verbindende werking van koffie. Samen een kopje koffie drinken tijdens de pauze, bevordert het teamgevoel. Ook geldt dat je je collega treft bij het apparaat en met hem of haar een gesprekje begint. Ook collega’s waar je normaal gesproken niet veel mee samenwerkt, kom je hier tegen. Erg goed voor de onderlinge sfeer op de werkvloer dus.

Plaats een reactie