Dit is waarom noten je eten beter maken

Noten worden al jaren zo los uit de hand gegeten, maar zijn ook heel erg lekker om te mengen door verschillende gerechten. Niet alleen voegt het extra smaak toe aan een gerecht, het geeft ook een extra bite en voegt vitamines en mineralen toe aan je eten. Hierdoor kan het dan ook zeker geen kwaad om af en toe een handje noten door je eten te mengen. Haal ze vast in huis voor je volgende ontbijt, lunch of diner. 

Het voegt smaak toe

Omdat er zoveel verschillende soorten noten bestaan en iedere noot zijn eigen smaak heeft, kun je met noten zelf bepalen welke smaak je toevoegt aan je gerecht. Is je gerecht bijvoorbeeld een beetje flauw? Kies dan voor een gezouten noot. Hierdoor kun je de smaak van het gerecht meer in balans brengen. Is je gerecht juist heel smaakvol, dan kun je een noot toevoegen met wat minder smaak. Ook kun je de smaak versterken met noten. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere cake waarbij gebruik wordt gemaakt van macadamia noten. De romige, zachte smaak van de noot versterkt in dit geval de zoete, zachte smaak van de cake. 

Een extra crunch

Een gerecht dat eigenlijk net zo goed als soep kon worden geserveerd of dat zo zacht is dat je er geen tanden voor nodig hebt, dat vraagt echt om een extra crunch. Door noten toe te voegen, voeg je die extra crunch zeker toe. Door een paar lekkere noten te verwerken in je gerechten, maak je van iedere hap een ware sensatie. Denk hierbij aan een lekkere curry met cashewnoten of een ander rijstgerecht. Ook baksels kunnen een extra bite krijgen als je een paar noten door het beslag mengt. Denk ook eens aan het gebruik van noten bij je ontbijt. Zo is het heerlijk om een handje nootjes door je yoghurt of kwark te doen. Hierdoor maak je van ieder ontbijtje echt een feestje. 

Vitamines en mineralen

De laatste reden om noten door je eten te mengen is om zo extra voedingsstoffen te verwerken in het eten. Denk hierbij aan de verschillende vitamines, mineralen en gezonde vetten die de noten bevatten. Hierdoor is het een gezonde, maar toch lekkere toevoeging aan je gerecht. Natuurlijk is het niet nodig om gelijk een hele zak nootjes in je eten leeg te gooien, maar een paar nootjes is echt geen probleem. 

Plaats een reactie